Herkules
|
|
« : Gru 01, 2007, 21:16:54 » |
|
Kiedy w maju przeczyta³em posta pewnej Kasi, ¿e ludzie tutaj nie potrafi± ze sob± rozmawiaæ, chocia¿ s± doro¶li. Stara³em siê odpowiedzieæ na tego posta. Pisa³em wiêc i pisa³em i tak mi siê jako¶ rymowa³o, ze "kred± po p³ocie" powsta³o. Minê³o ju¿ pó³ roku, zmieni³a siê w du¿ym stopniu administracja, ale obyczaje obrzucania b³otem jako¶ nie usta³y. Nie zamierzam nikogo tutaj nawracaæ, bo nie jestem misjonarzem, ale mam cich± nadziejê, ¿e niektórzy zrozumiej±, ¿e je¶li ka¿dy z nas bêdzie "obrzuca³ b³otem" i "plu³ jadem", to na koñcu ka¿dy z nas biedzie obrzucony b³otem i opluty. Czy naprawdê po to tutaj przychodzimy aby byæ opluwanym i obrzucanym b³otem? Dlatego dzisiaj chcia³bym przypomnieæ majow± rymowankê z point±.
Kred± po p³ocie
By³o to wtedy moi panowie, Gdym z cienkich gumek robi³ „pstrykawki” I kiedy mia³em plastry na g³owie, Bo zlatywa³em ci±gle z hu¶tawki. Spodnie podarte w miejscu wam znanym, Za to porêcze ¶wieci³y w domu. Babci do pieca wrzuca³em kasztany A na przechodniów plu³em z balkonu. I taki wtedy zwyczaj mia³em, ¿e wszystkie has³a na p³ocie pisa³em. ¯e Zosia to ¶winia, ¿e Wojtek jest g³upi, ¿e stró¿ pan Marciniak jak bela siê upi³. Lat ju¿ minê³o ponad trzydzie¶ci I to co tu widzê we ³bie siê nie mie¶ci. Bo oto wróci³a panowie i panie Moda (a mo¿e plaga) na „p³otopisanie”. Od forum do forum, od bloga do bloga, Biega „pismaków- maniaków” za³oga. I po swojemu, sarmackim zwyczajem, Biczuj± s³owem niczym nahajem. Herkules, to ¶winia, Zeus jest g³upi, Ate pisze bzdury a Pryczek znów siê upi³. Opluæ, zniszczyæ, dokopaæ, obrzuciæ b³otem, Taki to ju¿ tu zwyczaj, bo p³ot jest p³otem. Czy prawda i rzetelno¶æ, przechodz± inflacjê? Czy kto¶, kto na blogach „pluje”, zawsze ma racjê? Sam kiedy¶ kred± po p³otach pisa³em, ¯e z³e to by³o dawno ju¿ zrozumia³em. Dzisiaj nachodz± mnie my¶li brzemienne, Czy ka¿dy zrozumie, ¿e g³upie to i denne?
|
|
|
|
|
|
|
Green woman
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1 : Gru 03, 2007, 03:44:03 » |
|
Witam! brawo!piekny wiersz i temat aktualny,niestety-dalej.Niejednokrotnie zadawalam sobie pytanie-po co?jaki cel przyswieca tym osobom?sama niejednokrotnie bylam i jestem obiektem tych atakow-tylko dlatego-ze jestem.i coraz mniej mam ochoty zagladac na czat.i wiem,ze wiele normalnych osob mysli podobnie.czy to sie zmieni?nie wiem.
|
|
|
|
|
|
|
dzina12
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #2 : Gru 07, 2007, 22:34:10 » |
|
Herkulesie, wydawa³oby siê, ¿e p³otopisanie w naszym wieku mamy ju¿ za sob±, ¿e ten temat nas ca³kowicie nie dotyczy. Takie p³otopisanie - jak s³usznie podkre¶li³e¶ - jest domena wieku m³odzieñczego a nie naszego, po 40-ce. Ale jednak nie do koñca tak jest, gdy¿ do¶æ czêsto jeste¶my ¶wiadkami takich paszkwili. Dzisiaj nawet mo¿na powiedzieæ, ¿e to p³otopisanie przerodzi³o siê w graffitomanie. W wielu miejscach graffiti w formie liter czy znaków ¶wiadczy o naruszeniu prawa, poniewa¿ jest czêsto nielegalne, a to poci±ga za sob± konsekwencje prawne.
|
|
|
|
|
|
|
EB:))
V.I.P.
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3436
Wielkie nadzieje czyni± ludzi wielkimi...
|
|
« Odpowiedz #3 : Sty 04, 2008, 21:11:07 » |
|
Brawo Herku..trafi³e¶ w samo sedno... ..nic dodaæ..nic uj±æ..
|
|
|
|
Pokrewne dusze ³±cz± siê od pierwszego wejrzenia diamentowymi wiêzami.
|
|
|
Herkules
|
|
« Odpowiedz #4 : Sty 23, 2008, 16:09:24 » |
|
Dosyæ d³ugo my¶la³em nad tym, gdzie zadaæ to pytanie. My¶lê o "plotkopisaniu". Jest pewna grupa maniaków, których "powo³aniem" sta³o siê obrzucanie b³otem osób, które w naszym pokoju maj± swoj± pozycjê. Nale¿y uznaæ za fakt, ¿e osobom tym nie chodzi o konstruktywn± krytykê, która mog³aby poprawiæ lub polepszyæ atmosferê w pokoju. Nale¿y uznaæ to za fakt, bo nie krytykuj± oni jawnego chamstwa i wulgarno¶ci niektórych ników, za to krytykuj± przys³owiowy brak przecinka u "kolorowych". Nie chodzi mi o s³uszn± i konstruktywn± krytykê. Chodzi o jawne szkodzenie i poni¿anie niektórych osób. Chodzi o niszczenie dobrego imienia szanowanych nicków. Chodzi o publikowanie na forych preparowanych privów, po to aby zaszkodziæ lub o¶mieszyæ "ofiarê". Moje pytanie brzmi: Jak postêpowaæ z takimi "plotkopisarzami"? Mówiæ im, ¿e jest to durne, prymitywne i jest oznak± braku kultury, czy te¿ ignorowaæ ich idiotyczne "blogobazgrolenie"? Pozdrawiam i powodzenia ¿yczê
|
|
|
|
|
|
|
EB:))
V.I.P.
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3436
Wielkie nadzieje czyni± ludzi wielkimi...
|
|
« Odpowiedz #5 : Sty 23, 2008, 18:16:28 » |
|
Moim zdaniem,reagowanie na takie zachowanie..to jak woda na m³yn...a bycie ignorowanym boli..ka¿dego... Pozdrawiam...
|
|
|
|
Pokrewne dusze ³±cz± siê od pierwszego wejrzenia diamentowymi wiêzami.
|
|
|
@alias
|
|
« Odpowiedz #6 : Sty 24, 2008, 08:48:18 » |
|
Witajcie, w tym w±tku jeszcze mnie nie by³o A mo¿e przyj±æ zasadê: niech mówi±, dobrze czy ¼le, ale NIECH mówi±? Herkulesie, w sprawie p³otopisania mam pewne przemy¶lenia, maj±ce pocz±tek w zamierzch³ej przesz³o¶ci, czyli w moim dzieciñstwie. Nie przejmowaæ siê, ale... Popieram EB:)) Plotu¶nikom bazgrz±cym na p³otach daæ po prostu ignora. Pozdrawiam - @alias Ps. Mnie te¿ gdzie¶ tam nazwali "zastêpcze CO¦, czyli @alias"
|
|
|
|
|
|
|
Kaczerbicha
V.I.P.
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 212
Nie jestem tak m±dra - jak ¶liczna, ale swoje wiem
|
|
« Odpowiedz #7 : Mar 18, 2008, 08:27:39 » |
|
Witam wszystkich serdecznie i milusio -- mysle ze zagoszcze tu na dluzej i bedzie niejedna okazja by sobie pogadulic , poczytalam Was troszke -- smutne s± niektore wypowiedzi i mysle ze jest to spowodowane miekkim gruntem niektorych tu osob , a jak to bywa tonacy brzytwy sie chwyta -- Mahomet Twoje zachowanie jest conajmniej na poziomie zanizonej sredniej , ale zawsze masz szanse to poprawic -- , Pozdrawiam wszystkich cieplutko
|
|
|
|
|
|
|
Herkules
|
|
« Odpowiedz #8 : Kwi 11, 2008, 08:06:34 » |
|
....Ps. Mnie te¿ gdzie¶ tam nazwali "zastêpcze CO¦, czyli @alias" W zasadzie nie nale¿ê do ludzi ciekawskich, jednak¿e ciekaw jestem, czy nadal nazywaj± Ciê tam "zastêpcze CO¦"? A mo¿e zapracowa³a¶ ju¿ sobie na inny "niczek"? Pozdrawiam i powodzenia ¿yczê
|
|
|
|
|
|
|
Sasza_Dancer
|
|
« Odpowiedz #9 : Lut 26, 2010, 21:52:52 » |
|
czasami na p³otach s± m±dro¶ci ¿yciowe , wiec ja czytam p³oty
|
|
|
|
|
|
|
dzina
|
|
« Odpowiedz #10 : Lut 26, 2010, 22:44:40 » |
|
Cze¶æ, Saszka! Jak co¶ ciekawego wyczytasz, napisz w skrócie o nich na forum. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
anina
Nowy u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3
|
|
« Odpowiedz #11 : Lut 27, 2010, 11:08:30 » |
|
Kiedy w maju przeczyta³em posta pewnej Kasi, ¿e ludzie tutaj nie potrafi± ze sob± rozmawiaæ, chocia¿ s± doro¶li, stara³em siê odpowiedzieæ na tego posta. Pisa³em wiêc i pisa³em i tak mi siê jako¶ rymowa³o, ze "kred± po p³ocie" powsta³o. Minê³o ju¿ pó³ roku, zmieni³a siê w du¿ym stopniu administracja, ale obyczaje obrzucania b³otem jako¶ nie usta³y, nie zamierzam nikogo tutaj nawracaæ, bo nie jestem misjonarzem, ale mam cich± nadziejê, ¿e niektórzy zrozumiej±, ¿e je¶li ka¿dy z nas bêdzie "obrzuca³ b³otem" i "plu³ jadem", to na koñcu ka¿dy z nas biedzie obrzucony b³otem i opluty a czy naprawdê po to tutaj przychodzimy aby byæ opluwanym i obrzucanym b³otem? Dlatego dzisiaj chcia³bym przypomnieæ majowa rymowankê z point±.
Kred± po p³ocie
By³o to wtedy moi panowie, Gdym z cienkich gumek robi³ „pstrykawki” I kiedy mia³em plastry na g³owie, Bo zlatywa³em ci±gle z hu¶tawki. Spodnie podarte w miejscu wam znanym, Za to porêcze ¶wieci³y w domu. Babci do pieca wrzuca³em kasztany A na przechodniów plu³em z balkonu. I taki wtedy zwyczaj mia³em, Ze wszystkie has³a na p³ocie pisa³em. Ze Zosia, to ¶winia, ze Wojtek jest g³upi, Ze stró¿ pan Marciniak jak bela siê upi³. Lat ju¿ minê³o ponad trzydzie¶ci I to co tu widzê we ³bie siê nie mie¶ci. Bo oto wróci³a panowie i panie Moda (a mo¿e plaga) na „p³otopisanie”. Od forum do forum, od bloga do bloga, Biega „pismaków- maniaków” za³oga. I po swojemu, sarmackim zwyczajem, Biczuj± s³owem niczym nahajem. Herkules, to ¶winia, Zeus jest g³upi, Ate pisze bzdury a pryczek znów siê upi³. Opluæ, zniszczyæ, dokopaæ, obrzuciæ b³otem, Taki to ju¿ tu zwyczaj, bo p³ot jest p³otem. Czy prawda i rzetelno¶æ, przechodz± inflacjê? Czy kto¶, kto na blogach „pluje”, zawsze ma racjê? Sam kiedy¶ kred± po p³otach pisa³em, Ze z³e to by³o dawno ju¿ zrozumia³em. Dzisiaj nachodz± mnie my¶li brzemienne, Czy ka¿dy zrozumie, ze g³upie to i denne?
:)Witam wszystkich bardzo serdecznie. Z góry przepraszam za moje ewentualne gafy i nieumiejêtno¶æ w poruszaniu siê po forum,ale jestem nowicjuszk± w tych sprawach .Ca³kiem przypadkiem trafi³am w to miejsce,ale tak mi siê spodoba³o,¿e postanowi³am do Was do³±czyæ .Jeste¶cie bardzo sympatyczn± grupk± i podoba mi siê to ja staracie siê o utrzymanie dobrej atmosfery.W ¿yciu mamy wystarczaj±co du¿o przykrych zdarzeñ i z³ych ludzi,aby spotykaj±c siê w takich miejscach rozsiewaæ dodatkowo nienawi¶æ czy niezgodê.Tu przede wszystkim powinna byæ dobra zabawa .Proszê Was o ¿yczliwe przyjêcie mojej osoby do swego sympatycznego grona i pomoc w prawid³owym funkcjonowaniu tutaj ......uf nie wiem czy w odpowiednim miejscu
|
|
|
|
a_nina
|
|
|
Dominika
|
|
« Odpowiedz #12 : Lut 27, 2010, 11:33:13 » |
|
Witaj anina mi³o. Wklejaj±c post Herkulesa, przypomnia³a¶ mi o innej formie pisania(rymy), za to Ci dziêkujê.Wklejamy cytaty kiedy chcemy odnie¶æ siê do s³ów i wypowiedzi czyjej¶, jednak uwa¿am, ¿e to ¿adna gafa, a przypomnienie o ró¿nych formach pisania. Mam nadziejê, ¿e bêdziesz z nami czu³a siê dobrze, To forum jest ogromne(rozbudowane), jest wiele do czytania, prawdziwa ksiêga wiedzy i spostrze¿eñ.Nie bêdziesz siê z nami nudziæ, a je¶li lubisz zgodê i mi³± atmosferê, tym bardziej mo¿emy siê cieszyæ, ¿e ludzie kulturalni i z humorem do nas zagl±daj± i do³±czaj± do naszego grona. Pozdrawiam mi³o i mi³ej zabawy ¿yczê.
|
|
|
|
|
|
|
Sasza_Dancer
|
|
« Odpowiedz #13 : Lut 27, 2010, 16:18:17 » |
|
a naprzyk³ad to , :w naszym wieku kobiety(me¿czy¼ni) s± jak kible albo zasrane albo zajête" cycat z ³awki w parku
|
|
|
|
|
|
|
@alias
|
|
« Odpowiedz #14 : Lut 27, 2010, 22:56:18 » |
|
Saszka, serio, takie napisy na ³awkach widzia³e¶? Pozdrawiam - @alias
|
|
|
|
|
|
|
Dominika
|
|
« Odpowiedz #15 : Lut 28, 2010, 08:04:39 » |
|
Kiedy¶ na ³aweczce dyskretne serduszko wyryte z inicja³ami kochanej osoby mo¿na by³o zobaczyæ. Dzi¶ cuda wyczytaæ mo¿na, nie tylko na ³awkach, ale na murach budynków, na ¶cianach klatek schodowych.Czuje siê tê potrzebê rozmowy i obwieszczania ¶wiatu o wa¿nych doznaniach, czy wa¿nych pogl±dach.Brak p³otów rodzi desperacje w ludziach? Pozdrawiam mi³o.
|
|
|
|
|
|
|
@alias
|
|
« Odpowiedz #16 : Lut 28, 2010, 08:51:09 » |
|
Dominisiu, tylko ¿e te napisy na murach (bo p³otów, rzeczywi¶cie, coraz mniej) czasami budz± we mnie - mówi±c oglêdnie - mieszane uczucia. Dzieje siê tak zw³aszcza wtedy, gdy "uczucia" wyra¿ane s± s³owami powszechnie uznawanymi za obra¼liwe. Pozdrawiam - @alias
|
|
|
|
|
|
|
Dominika
|
|
« Odpowiedz #17 : Lut 28, 2010, 09:08:50 » |
|
@alias, nie czytam tych napisów, ignoruje je jak siê tylko da.Kto pisze te dyrdyma³y?Dzieciaki, my¶lê sobie, ¿e chc± zwróciæ na siebie uwagê. Pozdrawiam mi³o.
|
|
|
|
|
|
|
@alias
|
|
« Odpowiedz #18 : Lut 28, 2010, 09:13:59 » |
|
Dominiko, obawiam siê, ¿e pisuj± nie tylko dzieciaki. Nie dalej ni¿ na jesieni w moim mie¶cie przy³apano pana w sile wieku, który we wszystkich mo¿liwych miejscach wypisywa³ ró¿ne brednie, dotycz±ce polityki. Nie tylko gêsto u¿ywa³ tych "wyrazów", o których wspomnia³am wcze¶niej, ale nie obchodzi³o go, czy daje upust swoim uczuciom na kawa³ku ogrodzenia, zas³aniaj±cego budowany w³asnie obiekt, czy te¿ na prze¶licznie i z pietyzmem odrestaurowanej zabytkowej kamienicy. Bywa i tak, niestety. Pozdrawiam - @alias
|
|
|
|
|
|
|
kukul777
|
|
« Odpowiedz #19 : Lis 23, 2010, 16:44:55 » |
|
Witam serdecznie. Pozwolê sobie wtr±ciæ swoje 3 grosze odno¶nie przeczytanych wy¿ej postów. Obrzucanie kogo¶ b³otem ¶wiadczy o kulturze osobistej i wychowaniu. Pokazuje równie¿ charakter danej osoby ,któr± byæ mo¿e ¿ycie do¶wiadcza ciê¿ko i w ten sposób odreagowuje swoje niepowodzenia lub problemy. Byæ mo¿e brak prawdziwego przyjaciela z którym mo¿na o wszystkim porozmawiaæ ,który potrafi wys³uchaæ,doradziæ i pomóc powoduje w niektórych z³o¶liwo¶æ. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|