Dominika
|
|
« Odpowiedz #20 : Pa¼ 31, 2009, 09:52:13 » |
|
Porozmawiaæ przysz³am,póki t³oku nie ma. Ty wiesz ju¿ teraz,czym niebo,czym ziemia. Czym ¿ycie i jakie przecieraæ nam drogi. By w miejscu wci±¿ nie staæ,wysuwaj±c nogi. I¶æ dalej,nie tratuj±c po drodze mrowiska. Ty wiesz ju¿,czym jest bo¿a iskra. Czym ¶wiat³o,które czêsto nas o¶lepia. Ty wiesz,jak kochaæ drugiego cz³owieka. Kiedy¶ i ja zg³êbiê t± tajemn± wiedzê. Dzi¶ w zadumie przy Tobie tu posiedzê...
|
|
|
|
|
|
|
*Mandragora*
|
|
« Odpowiedz #21 : Pa¼ 31, 2009, 17:35:54 » |
|
Jutro 1 listopada, ¦wiêto Zmar³ych...teraz ju¿ jedyne ¶wiêto Doroty. Odwiedzi³am dzi¶ moj± przyjació³kê, ¶wieci³o nam piêknie s³oñce. Patrzy³am na jej grób i my¶la³am, ¿e ca³y czas jeszcze nie mogê siê przyzwyczaiæ, ¿e to jej grób. Jest tak bardzo ¿ywa w mojej pamiêci i w moim sercu. Dorotko, nigdy Ciê nie zapomnê.
|
|
|
|
|
|
|
dzina
|
|
« Odpowiedz #22 : Pa¼ 31, 2009, 18:11:24 » |
|
Z³o¶liwa, dobrze Ciebie rozumiem. Nie tylko ¿ywa jest w twojej pamiêci. Ostatnio w rozmowie z 1xxula wspomina³y¶my jej pobyt w Bydgoszczy. By³a¶ z Rubensk±, z³o¶liwa - pamiêtasz? Podarowa³a ka¿demu z nas prezencik, mówi±c: "To na pami±tkê, ¿e by³a tu taka Dorota - Rubensowa". Do dzisiaj mamy te prezenciki, które nam Dorotkê przypominaj±..
|
|
|
|
|
|
|
*Mandragora*
|
|
« Odpowiedz #23 : Pa¼ 31, 2009, 18:18:52 » |
|
Pamiêtam, mia³a te prezenciki w torebeczkach i uwa¿a³a w podró¿y, ¿eby siê nie uszkodzi³y. Bez niej nie by³oby mnie w Bydgoszczy i nie pozna³abym Ciebie, Dzino i innych fajnych ludzi.
|
|
|
|
|
|
|
kasia
|
|
« Odpowiedz #24 : Lis 01, 2009, 11:03:08 » |
|
Poka¿ Jej wody ogromne i wody ciche, rozmowy gwiazd na ga³êziach pozwól Jej s³yszeæ zielonych, du¿o motyli Jej poka¿, serca motyli przybli¿ i przytul, my¶li spokojne ponad wodami pochyl mi³o¶ci±. Dorotko....pomilcze sobie tylko cichutko...
|
|
|
|
Logika prowadzi z punktu a do punktu b,,,zas fantazja, wszedzie...
|
|
|
|
Dominika
|
|
« Odpowiedz #26 : Gru 23, 2009, 11:48:17 » |
|
Pusto dzi¶ na forum Dorotko. Ka¿dy zajêty dzi¶ swoj± robót±. ¦wiêta siê zbli¿aj±, wiêc i pe³no pracy. Maj± moi mili, forumowi rodacy. I ja kuchcê, ale sobie tu spogl±dam. I rozmy¶lam troszkê,b³±dz±c tu po k±tach. Ach smutno mi jako¶ i ciê¿ko na duchu. Choæ s³onko za oknem, to brak mi podmuchu. Do wiekszej rado¶ci, ¶wi±tecznego nastroju. I po¿aliæ siê nie ma, ¿ywej duszy, nikomu. Do¶æ jednak smuteczków, odgonie lenistwo. Wszak jutro wigilja, musze zrobiæ wszystko. By poczuæ siê dobrze i ugo¶ciæ go¶ci. Wigilii nie spêdzê w ¿alu, w samotno¶ci.
|
|
|
|
|
|
|
@alias
|
|
« Odpowiedz #27 : Gru 23, 2009, 16:08:00 » |
|
To pierwsze ¦wiêta bez Ciebie, Green...Pamiêtam, my¶lê, brak mi Ciebie...
A nadzeja znów wst±pi w nas, nieobecnych pojawi± siê cienie, uwierzymy kolejny raz w jeszcze jedno Bo¿e Narodzenie... I choæ przygas³ ¶wi±teczny gwar, bo zabrak³o znów czyjego¶ g³osu, przyjd¼ tu do nas i z nami trwaj, wbrew tak zwanej ironii losu... Daj nam wiarê, ¿e to ma sens, ¿e nie trzeba ¿a³owaæ przyjació³, ¿e gdziekolwiek s±, dobrze im jest, bo s± z nami, choæ w innej postaci. I przekonaj, ¿e tak ma byæ, ¿e po g³osach ich wci±¿ dr¿y powietrze, ¿e odeszli, po to by ¿yæ, i tym razem bêda zyæ wiecznie Przyjd¼ na ¶wiat, by wyrównaæ rachunki strat, ¿eby zaj±æ w¶ród nas puste miejsce przy stole Jeszcze raz pozwól cieszyæ siê dzieckiem w nas i zapomnieæ , ¿e s± puste miejsca przy stole
|
|
|
|
|
|
|
kasia
|
|
« Odpowiedz #28 : Gru 23, 2009, 19:16:24 » |
|
Dzis na lotnisku przytulalam troje Twoich dzieci,Dorotko..to nie ja powinnam teraz je tulic....a tak wiele w nich Ciebie...w tonie glosu, spojrzeniu, rysach twarzy...dobrze,tak dobrze,ze tyle Ciebie w nich zyje...
|
|
|
|
|
|
|
Kaczerbicha
V.I.P.
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 212
Nie jestem tak m±dra - jak ¶liczna, ale swoje wiem
|
|
« Odpowiedz #29 : Mar 09, 2010, 07:37:43 » |
|
Dzis mija rok - jak odesz³as Dorotko - ale zawsze pamietac bedziemy .....
|
|
|
|
|
|
|
Dominika
|
|
« Odpowiedz #30 : Mar 09, 2010, 08:48:33 » |
|
Wracam my¶lami, kiedy z nami by³a¶. Pamiêtam, gdy siê ze mn± zobaczy³a¶. Dzi¶ rok mija, zamilk³a¶ na wieki. Przecieram mokre od ³ez powieki. I piszê, bo obrazy nadal we mnie ¿ywe. Twoje s³owa wci±¿ brzmi± prawdziwie. I têsknota we mnie i smutek ogromny. Brak Ciebie, brak my¶li Doroty...
|
|
|
|
|
|
|
kasia
|
|
« Odpowiedz #31 : Mar 09, 2010, 09:21:42 » |
|
Ile razem dróg przebytych? Ile ¶cie¿ek przedeptanych? Ile deszczów, ile ¶niegów wisz±cych nad latarniami?
Ile listów, ile rozstañ, ciê¿kich godzin w miastach wielu? I znów upór, ¿eby powstaæ i znów i¶æ, i doj¶æ do celu.
Ile w trudzie nieustannym wspólnych zmartwieñ, wspólnych d±¿eñ? Ile chlebów rozkrajanych? Poca³unków? Schodów? Ksi±¿ek?
Ile lat nad strof stworzeniem? Ile krzyku w poematy? Ile chwil przy Beethovenie? Przy Corellim? Przy Scarlattim?
Twe oczy jak piêkne ¶wiece, a w sercu ¼ród³o promienia. Wiêc ja chcia³bym twoje serce ocaliæ od zapomnienia. ( KJ Galczynski) .........Ja tez chce Twoje Serce ocalic od zapomnienia....
|
|
|
|
|
|
|
|
dalia
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #33 : Mar 09, 2010, 11:10:35 » |
|
Zlosliwa masz racje ze nie bedzie takie samo.bo Green tyle wniosla do tego forum
|
|
|
|
|
|
|
@alias
|
|
« Odpowiedz #34 : Mar 09, 2010, 19:40:54 » |
|
Pamiêtam Ciê, Dorota wspominam i my¶lê o Tobie
|
|
|
|
|
|
|
*Mandragora*
|
|
« Odpowiedz #35 : Mar 09, 2010, 23:44:32 » |
|
Mam pro¶bê, w zwiazku z tym, ¿e nie mogê sie dopisaæ do w±tku po¶wieconemu Dorotce, proszê o wklejenie w moim imieniu tych kwiatków. Z góry dziekujê
|
|
|
|
|
|
|
*Mandragora*
|
|
« Odpowiedz #36 : Mar 16, 2010, 00:32:26 » |
|
____________________________________________________________________________ Gdyby dzi¶ by³a z nami, ¶wiêtowa³a by 50 urodziny.
Ponoæ kobiety w takim wieku wol± ju¿ nie obchodziæ urodzin, ale chêtnie obchodzi³a by i setne urodziny, gdyby los da³ jej szansê.
______________________________________________________________________________________________________ Je¶li co¶ jest po drugiej stronie têczy, to mam nadziejê, ¿e ten dzieñ, jak i ca³a wieczno¶æ, s± dla niej odzyskanym rajem. ________________________________________________________________________________
|
|
|
|
|
|
|
@alias
|
|
« Odpowiedz #37 : Mar 16, 2010, 21:55:48 » |
|
Tylko ró¿a moich wspomnieñ o Tobie
|
|
|
|
|
|
|
dalia
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #38 : Mar 22, 2010, 14:06:20 » |
|
zlosliwa blondynko.Napisze tylko tak ze szkoda kazdego czlowieka.
|
|
|
|
|
|
|
Sasza_Dancer
|
|
« Odpowiedz #39 : Mar 22, 2010, 14:14:46 » |
|
Tak niedawno , mia³em z Tob± Wielkie Plany. có¿, czuwaj z Góry, nad Nami.
|
|
|
|
|
|
|
|