Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Sty 31, 2025, 00:15:01

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wspomnienia  (Przeczytany 13388 razy)
0 u¿ytkowników i 6 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Herkules
Administrator

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 12528

« : Cze 27, 2008, 05:24:46 »

Niejednokrotnie namawiano mnie do opisania ciekawych wydarzeñ lub miejsc z urlopu. Niejednokrotnie zaczyna³em ju¿ co¶ opisywaæ, lecz zawsze zastanawia³em siê nad tym, gdzie to pisaæ. Zamierzam w niedalekiej przysz³o¶ci popisaæ trochê o ciekawych miejscach, które zwiedzi³em, chcê te¿ "wkleiæ" kilka fajnych fotek z tych miejsc, dlatego otwieram dzisiaj nowy dzia³ "wspomnienia z urlopu", gdzie ka¿dy mo¿e opisaæ co¶ ciekawego, co kiedy¶,  ale niekoniecznie w ostatnim czasie pozna³ lub zwiedzi³.
Zapraszam do zabawy, ja zaczynam od jutra.
Powodzenia ¿yczê
Green ...
Moderator dzia³u

Wiadomo¶ci: 528

Pomimo wszystko chcê ¿yæ...

« Odpowiedz #1 : Cze 30, 2008, 11:59:53 »

Herkulesie,chyba nie doczekamy siê tych wspomnieñ..... P³acz
To mo¿e ja zacznê pierwsza....Nie s± to wspomnienia z urlopu,ale bardzo ciekawe miejsce,o którym wiedzia³am ju¿ dawno,jednak zwiedzi³am dopiero w tym roku,za to ju¿ trzy razy.... Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech To skansen w chorzowskim parku,jest to muzeum na wolnym powietrzu,o powierzchni ekspozycyjnej 22ha,prezentuje 69 zabytkowych obiektów tradycyjnego,drewnianego budownictwa wiejskiego z czê¶ci Górnego ¦l±ska i Zag³êbia D±browskiego.

Powiedz, czy znasz tê granicê,
Poza któr± nadziei ju¿ brak?
Czy znasz ludzi, co z lêkiem wci±¿ licz±,
Ile czasu zostawi³ im czas?
Green ...
Moderator dzia³u

« Odpowiedz #2 : Cze 30, 2008, 12:24:59 »

Kolejne fotki ze skansenu...

Wnêtrze chaty...

Tu mój wnu¶ ogl±da chatki...

Czeka na go¶ci....

Donald
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Cze 30, 2008, 17:06:10 »

Hm.......Ju¿ prawie miesi±c  bêdzie jak herkules  wróci³ z drugiego kontynentu , a wspomnienia jak sta³y  tak soj±  w tym samym miejscu,i na zachêceniu do wspomnieñ siê zaczê³o , i na tym siê skoñczy³o . A mo¿e fotki  o których wspomnia³   Herkules , nie  nadaj± siê  do publikacji na forum  ,gdy¿  s± byæ mo¿e zbyt osobiste. To by t³umaczy³o tak d³ugie zwlekanie z ewentualnym wklejeniem   tych   fotek .<mrugniêcie>  A mo¿e jednak zdecyduje siê i wklei te obiecane  fotki dla  uczestników  forum olimp Co¶ <mrugniêcie>
Green ...
Moderator dzia³u

« Odpowiedz #4 : Cze 30, 2008, 22:27:59 »

Donaldzie,moje Ci nie wystarcz± Du¿y u¶miech Mrugniêcie? Wprawdzie jak na Twój gust-s± ma³o "osobiste",oprócz wykonania i "osobistego" wnusia,ale mo¿e wyka¿ troszkê entuzjazmu Z³y Mrugniêcie Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

Donald
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Cze 30, 2008, 22:39:52 »

Green twoje fotki  s± mi bardzo dobrze znane ,ja jednak chêtnie obejrza³bym fotki z USA albowiem nigdy  tam nie bylem i ju¿ na pewno nie bêdê, jak z pewno¶ci±  pozostali uczestnicy tego forum. <mrugniêcie>
Green ...
Moderator dzia³u

« Odpowiedz #6 : Cze 30, 2008, 22:46:13 »

Donaldzie,a sk±d to mo¿esz wiedzieæ?Jeszcze niedawno my¶la³am,¿e inne kraje obejrzê sobie jedynie w telewizji,a ju¿ zwiedzi³am spory kawa³ Szkocji i Irlandii,ma³y kawa³ek Niemiec,przeje¿d¿a³am przez Holandiê,Belgiê i Francjê,widzia³am ocean....wiêc kto wie,mo¿e i Amerykê zobaczê.....nie tylko na fotach....czego i Tobie ¿yczê....Ale fakt jest faktem-Szef obieca³ Z³y Du¿y u¶miech Mrugniêcie

Donald
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Cze 30, 2008, 23:01:45 »

No w³a¶nie Green szef obieca³ i niestety miesi±c min±³ , a na obietnicy sie skoñczy³o , w my¶l starego polskiego przys³owia- OBIECANKI CACANKI A G£UPIEMU RADO¦Æ ...<mrugniêcie>
EB:))
V.I.P.

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3436

Wielkie nadzieje czyni± ludzi wielkimi...

« Odpowiedz #8 : Lip 01, 2008, 21:19:20 »

My¶lê,¿e je¶li Herek obieca³ cokolwiek napisaæ  na temat swojej wyprawy do USA,to  zrobi  to z pewno¶ci±..a skoro nie ma go od kilku dni,to mo¿e znowu "wyby³" w dalek± podró¿,b±d¼ te¿ nie ma czasu na bycie tutaj,albo zupe³nie prozaicznie..nie ma dostêpu do internetu....
Pozdrawiam... U¶miech

Pokrewne dusze ³±cz± siê od pierwszego wejrzenia diamentowymi wiêzami.
Dominika
Szamanka

Wiadomo¶ci: 2777

« Odpowiedz #9 : Lip 01, 2008, 22:09:20 »

Tak EB nic na si³ê,a jest te¿ m±dre przys³owie.''Co nagle to po diable''.
My¶lê,¿e wodzu chce dopracowaæ szczegó³y,albo zastanawia siê czy warto?
Na forum pisz± ró¿ni ludzie. Chichot By³a mowa o...My nie czekamy na sensacje,ka¿dy kraj to obyczaj,Donaldzie masz kablówkê,czêsto lec± programy z udzia³em USA. Du¿y u¶miech.A mo¿e chcesz wykorzystaæ zwierzenia???Wyluzuj to tylko ''FORUM''.
Ka¿dy pomys³ dojrzewa i czym starsze tym lepsze,jak wino. Chichot
Z powa¿aniem. Chichot
Green ...
Moderator dzia³u

« Odpowiedz #10 : Lip 03, 2008, 20:22:54 »

Herkulesie-dziêkujê....

Herkules
Administrator

Wiadomo¶ci: 12528

« Odpowiedz #11 : Lip 04, 2008, 06:01:04 »

Green, jeste¶ pierwsz± kobiet±, która dziêkuje mi, za to, ¿e co¶ siê pomniejszy³o. Kobiety zazwyczaj lubi±, jak siê co¶ powiêksza.  Du¿y u¶miech
Na szczê¶cie chodzi³o o rozmiar fotek. Innych rozmiarów jako¶ nie potrafi³bym sobie pomniejszyæ.
Pozdrawiam pogodnie
Green ...
Moderator dzia³u

« Odpowiedz #12 : Lip 04, 2008, 17:34:53 »

Herkulesie......ale¿ ro¶nij,ro¶nij........Z³y Z³y Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Mrugniêcie Mrugniêcie Jêzyk Jêzyk

dzina12
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Lip 06, 2008, 21:22:33 »

Wspominam – bardzo mi³o - moje wakacje z ubieg³ego roku. Ten ubieg³y rok urlopowy zaliczam do jednych z bardziej udanych wakacji.
Pojecha³am do sanatorium do Krynicy Zdrój na prze³omie lutego i marca. Pozna³am wówczas fajnych ludzi, z którymi mia³am mo¿liwo¶æ zwiedziæ ró¿ne miejsca, o których w ogóle nie s³ysza³am b±d¼ tylko z opowiadañ.
Najmilej wspominam wyprawê na Jaworzynê Krynick±, na któr± wjechali¶my kolej± gondolow±. Widoki z niej by³y przepiêkne. Bajeczna panorama Beskidu S±deckiego. Tego dnia sporo narciarzy wje¿d¿a³o kolej± gondolow± w górê, a w dó³ zje¿d¿ali na nartach. Mieli spora odleg³o¶æ do pokonania gdy¿ szczyt Jaworzyny Krynickiej le¿y na wysoko¶ci 1114 m.n.p.m. Na sam jej szczycie - patrz±c w górê - niebo z ka¿dej strony mia³o inny kolor. Jakby cztery ró¿ne pogody - jednocze¶nie. Przy s³onecznej pogodzie widaæ z niej Tatry, Beskidy s³owackie góry. Tego dnia mocno „gwizda³o” na szczycie, wiec porobili¶my sobie kilka fotek i zjechali¶my w dó³. Oczywi¶cie tym, czym wjechali¶my.
Naprawdê bardzo ciekawe miejsce, warto tam wjechaæ, ale wówczas jak bêdzie s³oneczna pogoda.
W tym roku mia³am po raz drugi tam wjechaæ, ale wysz³o jak wysz³o – nie wjecha³am.
Mo¿e nastêpnym razem. Mrugniêcie

kukul777
Moderator Dzia³u

Wiadomo¶ci: 2964

« Odpowiedz #14 : Gru 04, 2017, 19:26:02 »

Pozwólcie ¿e powrócê i od¶wie¿ê  trochê  zapomniany dzia³ "Wspomnienia" bo to te¿ kawa³ek historii naszego forum i Olimpijczyków którzy tu byli i pisali. Jako¶ dzisiaj wziê³o mnie na wspomnienia, czêsto powracam pamiêci± w przesz³y czas. Ogl±da³em moje stare focie przy okazji wracaj±c wspomnieniami w tamten dalszy i bli¿szy czas a skoñczê dzieñ dzisiejszy czytaj±c nasze watki tu  na Olimpie.
Ogólnie chyba jestem domatorem, z wyj±tkiem nied³ugiego pobytu w Austrii, Czechach i S³owacji, wakacje i weekendy spêdzam w Polsce.  Czêsto ogl±dam  wasze focie z dalekich ciekawych piêknych miejsc, tu i ówdzie w opisie fajnie poznaæ trochê ciekawej historii i  dziwnych i dla mnie egzotycznych miejsc, zwyczajów i  obyczajów. Szkoda tylko ¿e niektóre focie uciekaj± ale nic na to nie poradzimy, zostaje opis który te¿ bywa barwny.
W zawi±zku z tym ¿e jestem amatorem gór czêsto  robiê sobie d³u¿sze weekendy i uciekam w Sudety, które tak na prawdê mam pod nosem. W urlopie który biorê zawsze w lipcu mamy zjazd Cze¶ i Cze¶ków czêsto w ró¿nych rejonach Polski i po dwudniowym  spotkaniu z czê¶ci± grupy udali¶my siê na parê dni do wcze¶niej zaplanowanego miejsca rozkoszowaæ dalsz± czê¶ci± urlopu.
W tym roku zjazd odby³ siê w K³odzku i we Wroc³awiu ale  dokoñczenie urlopu (zjazdu) z ma³a grupk± imienników mieli¶my w Bieszczadach w których to wcze¶niej planowali¶my zorganizowaæ nasz zjazd.   
Wracaj±c zaplanowa³em spotkanie z kim¶ z Olimpu, ale niestety z przyczyn technicznych nie dosz³o do skutku, ale jak to mówi± co ma wisieæ nie utonie wiêc odwlecze siê tylko w czasie.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

dzina
Moderator Globalny

Wiadomo¶ci: 9214

« Odpowiedz #15 : Lut 17, 2020, 21:58:14 »

Kukul, uda³o ci siê zrealizowaæ twój plan? Oczywi¶cie chodzi mi o spotkanie siê z osobami z kim¶ z Olimpu? U¶miech Pozdrawiam
dzina
Moderator Globalny

Wiadomo¶ci: 9214

« Odpowiedz #16 : Cze 16, 2024, 11:08:39 »

Witajcie kochani, uda³o mi siê dzisiaj wróciæ tu po d³ugiej nieobecno¶ci. Zawsze o was pamiêtam i mi³o wspominam czas,który mog³am tu spêdziæ. Pozdrawiam was wszystkich bardzo serdecznie. Odezwijcie siê, jak jeszcze tu zagl±dacie, bêdzie mi mi³o.  Buziak Buziak Buziak
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.542 sekund z 20 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

smoczyjezdzcy team-speak-3 kl7 jeszgarbiony wkp